Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

"Ευχαριστώ" των Ισπανών καθηγητών και μαθητών στην Ελλάδα

Το δικό τους έμμεσο μήνυμα στήριξης στη χώρα μας στέλνουν δεκάδες μαθητές και καθηγητές από τη Μούρθια της Ισπανίας.
Το βίντεό τους με τίτλο «Ευχαριστούμε, Ελλάδα, κληρονομιά μας» εκφράζει την ευγνωμοσύνη τους για την πολιτισμική προσφορά της αρχαίας Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Το βίντεο ξεκινά λέγοντας «εγώ γνωρίζω την κληρονομιά μου» (yo conozco mi herencia) και στην συνέχεια παιδιά και καθηγητές κάνουν αναφορά σε ελληνικές λέξεις οι οποίες χρησιμοποιούνται στην ισπανική γλώσσα αλλά και, κάποιες από αυτές, και στις υπόλοιπες γλώσσες.

Το διάρκειας 7 λεπτών βίντεο, μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ένωσης Καθηγητών Λατινικών και Ελληνικών από την Μούρθια της Ισπανίας που από χθες ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω του YouTube, είναι γεμάτο «ευχαριστώ» για την μουσική, την ιστορία, τα μαθηματικά, τους φιλοσόφους, την αρμονία, την πολιτική, την ιατρική, την ανατομία, την αστρονομία, την τεχνολογία, την ποίηση, το θέατρο, το κρασί, τους μύθους και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες αναπαριστούν θεατρικά δρώμενα, αθλήματα των ολυμπιακών αγώνων και σκηνές από την ζωή τους στο σχολείο. Το βίντεο καταλήγει με τους πρωταγωνιστές να φωνάζουν όλοι «Ευχαριστούμε πολύ, Ελλάδα!».

(Αναδημοσίευση από το Alfavita)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου