Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Θηλαστικά - Πτηνά - Ψάρια (videos)

Νομίζετε πως ο άνθρωπος είναι ο εξυπνότερος από όλα τα πλάσματα στην φύση; Αν ναι, δείτε το παρακάτω βίντεο.
Ο Ayumu είναι ένας χιμπατζής, ο Ayumu. Έχει γεννηθεί στο Πανεπιστήμιο του Kyoto, στην Ιαπωνία, και είναι αντικείμενο μελέτης για τους επιστήμονες τους οποίους συχνά τους αφήνει άφωνους αφού, στα διάφορα tests στα οποία υποβάλλεται, τα πηγαίνει καλύτερα από έναν ενήλικο άνθρωπο. Σήμερα, ο Ayumu μπορεί να απομνημονεύσει μια μεγάλη σειρά αριθμών σε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο. Το έπαθλό του κάθε φορά; Ένα φυστίκι! Το ρεπορτάζ είναι του BBC από το πανεπιστήμιο του Kyoto, στην Ιαπωνία.


Καμιά φορά, η συχνή συναναστροφή των ζώων με τους ανθρώπους τα κάνει να αποκτούν μερικές κακές συνήθειες των τελευταίων. Πριν από 300 χρόνια, μαζί με τους μαύρους σκλάβους που είχαν μεταφερθεί εδώ για να δουλέψουν στην παρασκευή ρούμι (οινοπνευματώδες ποτό), είχαν μεταφερθεί και αρκετοί κερκοπίθηκοι. Όσοι από αυτούς δραπέτευσαν και τρέφονταν με τα ζυμωμένα ζαχαροκάλαμα που έμεναν στα χωράφια,  απέκτησαν μία επιθυμία για αλκοόλ. Οι απόγονοί τους, σήμερα, έχουν βρει τον τρόπο να παίρνουν το αλκοόλ που θέλουν: "Κλέβουν" τα ποτά από τα μπαρ της παραλίας, κάτι που τους έχει κάνει αλκοολικούς. Δείτε τους!Άλλοι πίθηκοι, πάλι, είναι πειραχτήρια, σαν αυτόν τον πίθηκο που έχει βαλθεί να σπάσει τα νεύρα δύο τίγρεων, έτσι, για να σπάσει πλάκα!Τα παιδιά είναι παντού τα ίδια...
Δείτε το βίντεο και προσέξτε τις λεπτομέρειες: το πιθηκάκι που σπρώχνει το άλλο μέσα στο νερό, την μαμά του "θύματος" να τρέχει να το γλυτώσει και την μαμά του "δράστη" να βουτάει αμέσως το παιδί της για να το μαλώσει...Η Λύρα, ή Μήνουρος, είναι ένα αποδημητικό πουλί-μίμος της Αυστραλίας. Με το στόμα της μιμείται όχι μόνο τις φωνές άλλων πουλιών, αλλά και διάφορους ανθρώπινους ήχους (από συναγερμό αυτοκινήτου, μέχρι τον ήχο που κάνουν τα αλυσσοπρίονα όταν κόβουν δέντρα)!Τα παράξενα δεν σταματούν εδώ... Ο Δίπνευστος είναι ένα χαριτωμένο ψαράκι που, εκτός από βράγχια, έχει και πνεύμονες με τους οποίους μπορεί να αναπνέει έξω από το νερό!
Δείτε την απολαυστική του έκφραση, καθώς αναπνέει!Κάποια ζώα μιλάνε κάπως παράξενα...
Το κατσικάκι, παρακάτω, μάλλον θα ήθελε να είναι κοτόπουλο αν κρίνουμε από τον τρόπο που βελάζει! (Πάντως είναι σίγουρα από τα πιο τρυφερά βελάσματα που έχουμε ακούσει...)Ένα χαλαρωτικό μασάζ είναι πάντα ευπρόσδεκτο, ακόμα κι αν ο μασέρ δεν είναι από το σόι σου...


Πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια η ζωή στην Ελλάδα ήταν κάπως διαφορετική... Η μεγάλη και πυκνή βλάστηση και "εξωτικά" ζώα, όπως οι ελέφαντες, κυριαρχούσαν στον ελλαδικό χώρο.
Το 2007, σ' ένα χωριό των Γρεβενών βρέθηκαν χαυλιόδοντες από ένα τέτοιο ζώο. Με μήκος που φτάνει στα 5 μέτρα είναι οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες που έχουν βρεθεί στον κόσμο!
Δείτε τους (από το 03:15 και μετά):Οι άνθρωποι από τα αρχαία χρόνια έχουν συνδέσει την ζωή τους με τα ζώα, πολλά από τα οποία τα έχουν μετατρέψει ως οικόσιτα.
Η αγάπη του ανθρώπου προς τα ζώα, πάντως, κάποιες φορές γίνεται κάπως ακραία...

Και μερικές φωτογραφίες που μας έστειλαν η Ηρώ, η Μυρτώ και η Αναστασία:
Βρίσκονται στο Περιοδικό! (ΚΛΙΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου